13 Σεπ 2009

Πιστεύω ακράδαντα ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τον Ιούνιο του 2005 αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την εκλογή στη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Κινητήρια δύναμη υπήρξε η νέα πολιτική κουλτούρα που περιέγραψε, στα πρώτα του βήματα ως Πρόεδρος, ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μέσα από τις δύσκολες στιγμές αυτής της περιόδου, διαμόρφωσα την πεποίθησή ότι με επιμονή σε βασικές και απαράβατες αρχές, με την δημόσια έκφραση της προσήλωση σε αυτές, εργατικότητα και συλλογικότητα, μπορούμε να πετυχαίνουμε στόχους που μοιάζουν καταρχήν ακατόρθωτοι.
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή. Καλούμαστε, ως τελευταία ίσως ευκαιρία, να αλλάξουμε τη χώρα. Να αλλάξουμε το μοντέλο όχι μόνο της διακυβέρνησής της αλλά της κοινωνικής δομής και κουλτούρας της. Αυτός ο αγώνας είναι πιο γοητευτικός και πιο ουσιώδης από οποιονδήποτε άλλο μέχρι τώρα.

Σήμερα ο λαός μας, όσο κι αν νιώθει αναξιοπρεπής εξαιτίας του τρόπου που διακυβερνήθηκε, είναι πιο ώριμος από ποτέ γιαυτό το μεγάλο άλμα.

Με βάση την ιστορία μας αλλά και όλα αυτά που ωρίμασαν στη σκέψη μας και πιστέψαμε τα τελευταία χρόνια.
Με συνεχή ροή και σύνθεση ιδεών και πληροφορίας,
Με ανεκτικότητα και σεβασμό στην διαφορετικότητα,
Με σχηματοποίηση των αποφάσεων μέσα από την ιδεολογική κινητικότητα αντί της γραφειοκρατικής ακινησίας,
Με την κινητοποίηση των συνειδήσεων μέσα από τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας,

Με μια κοινωνία που θα αναχθεί σε κίνημα αλληλεγγύης, ειρήνης και οικολογικής ευαισθησίας, μήτρα κυοφορίας ενσυνείδητων πολιτών που ο καθένας από αυτούς, με βάση τις αρχές του εθελοντισμού και της αφιλοκέρδειας, θα αποφασίζει να προσφέρει στον τόπο από όποια θέση βρεθεί.

Σε μια τέτοια στιγμή δεν μπορώ να απουσιάζω. Για λόγους προσωπικού αυτοσεβασμού, για λόγους εντιμότητας προς όλους αυτούς προς τους οποίους απευθυνόμουν δημόσια όλα αυτά τα χρόνια, για λόγους πίστης στην πολιτική προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου.

Πιστεύω σε μια κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού που με καθημερινή εμμονή θα διεκδικεί τα δίκαια των πολιτών του για τα σοβαρά και τα μεγάλα και όχι για την διαχείριση της μιζέριας των υποσχέσεων και των ρουσφετιών.

Προτείνω και δεσμεύομαι για:

Μηνιαίο κοινοβουλευτικό απολογισμό, σε δημόσιο χώρο, με την ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών. Ενώπιος ενωπείω αλλά και δημόσια. Για να τελειώσουμε επιτέλους με την αναξιοπρέπεια των πολιτικών γραφείων που εκτρέφουν την αναξιοκρατία και το ρουσφέτι.

Απρόσκοπτη και συνεχή επικοινωνία με συλλογικούς φορείς αλλά με δέσμευσή τους ότι θα καταθέτουν έγγραφα και ενυπόγραφα τις προτάσεις τους και τα αιτήματά τους. Για να τελειώσουμε με την προνομιακή εξυπηρέτηση των συντεχνιών σε βάρος του συνόλου των πολιτών.

Παρέμβαση στα ζητήματα διαφάνειας και αξιοπιστίας στη δημόσια ζωή. Αυτή η κατάσταση της διάχυτης αλληλοεξυπηρέτησης των επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων με τις πολιτικές τους δραστηριότητες από τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να λάβει τέλος. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.

Στρατηγικό σχεδιασμό για την πρόοδο του τόπου. Πυξίδα μου τα όσα συνδιαμορφώσαμε στον προσυνεδριακό διάλογο του 8ου Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Το κείμενο αυτό που τιτλοφορείται ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ-ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ έχει ήδη κατατεθεί εδώ και ένα χρόνο σε όλους τους φορείς του τόπου και αποτελεί στρατηγική πρόταση-δέσμευση του ΠΑΣΟΚ στον λαό της Ξάνθης.

Καθημερινή μάχη για τις ανάγκες του Νομού στα κυβερνητικά κέντρα, την κοινοβουλευτική εργασία, τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών το “δεν πάει άλλο” ανήκει στο παρελθόν. Ο Γιώργος Παπανδρέου την ίδια μέρα απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό τη φράση “ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”. Έχω αποφασίσει να συμπεριλάβω τον εαυτό μου στο ΜΑΖΙ.
Πιστεύω ακράδαντα ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για ν' αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν.
Είναι αναγκαίο να κάνετε κι εσείς το ίδιο.
Να είστε ΜΑΖΙ και να πιστεύετε ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ.