27 Απρ 2010

Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συντρόφισσες και σύντροφοι του Πολιτικού Συμβουλίου, νομίζω ότι δεν είναι καιρός ούτε για αναζητήσεις, ούτε για διαπιστώσεις. Άλλωστε, τις διαπιστώσεις, τις έχει κάνει πλέον και ο Ελληνικός λαός.


Καλούμαστε να κάνουμε μία μεγάλη υπέρβαση εμείς, οι βουλευτές του Κινήματος, να είμαστε η πολιτική πρωτοπορία και η πολιτική καθοδήγηση, στο πλαίσιο του Κινήματός μας, που θα καταφέρουμε, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε ο Πρόεδρός μας στα Δωδεκάνησα την προηγούμενη εβδομάδα, να εξηγήσουμε στον Ελληνικό λαό πού βρισκόμαστε και πώς φτάσαμε ως εδώ. Να εξηγήσουμε στον Ελληνικό λαό ότι εμείς είμαστε εκείνη η υπεύθυνη παράταξη, που σήκωσε στις πλάτες της την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση και από το αδιέξοδο, καθώς και ότι εμείς είμαστε εκείνη η πολιτική παράταξη, που θα μπορέσει με ασφάλεια και σιγουριά να τον οδηγήσει ξανά στην πρόοδο και την ευημερία.
Ο ρόλος μας σίγουρα δεν είναι εύκολος, γιατί θα πρέπει να μπορέσουμε να συγκεράσουμε το ότι έχουμε λάβει επώδυνα μέτρα, η επίπτωση των οποίων φαίνεται και θα φαίνεται συνεχώς αυξανόμενη, το ότι οφείλουμε να εκφράζουμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και τους μη προνομιούχους, καθώς και το ότι έχουμε υποσχεθεί να χτίσουμε ξανά τη χώρα μας, απ’ την αρχή.
Και βέβαια, σε μια περίοδο όπου έχουμε ανοίξει όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, την οικονομία, το φορολογικό, τον «Καλλικράτη», το ασφαλιστικό, το εκπαιδευτικό, τα ζητήματα της διαφθοράς, της Δημόσιας Διοίκησης, το έργο μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.
Όμως, κύριε Πρόεδρε, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι εμείς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, βάζοντας όλες μας τις δυνάμεις και πάνω απ’ όλα την ψυχή μας, συγκροτώντας τη βάση, τη μεγάλη εθνική προοδευτική συμπαράταξη, και φτιάχνοντας τη νέα κοινωνική συμμαχία με πολιτικό περιεχόμενο, θα ξεκινήσουμε από την αρχή όλοι μαζί, για να κάνουμε ξανά όπως πρέπει τη χώρα μας και την πατρίδα και να εκπληρώσουμε το στόχο μας.