1 Μαΐ 2010

Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η πρωτομαγιά του 2010, βρίσκει τον τόπο μας στην πιο αποφασιστική στιγμή από τη Μεταπολίτευση. Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας απειλεί κυρίως τους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που η ανάγκη για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης επιβάλλει οδυνηρά μέτρα.


Η διάσωση της οικονομίας, είναι σήμερα η απόλυτη προτεραιότητα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, για κάθε προοδευτικό πολίτη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Έχουμε όμως την ιστορική ευκαιρία να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας, να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα βάρη και τα αδιέξοδα του παρελθόντος, μια πατρίδα που δεν θα μας πληγώνει πια.

Στην κρίσιμη αυτή ώρα, χρειάζεται η συστράτευση όλων σε μια μεγάλη, εθνική προοδευτική συμπαράταξη για την καθολική ανασυγκρότηση της χώρας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια· αλλά και κανείς δεν πρέπει να λείψει.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την συμπαράταξη. Ρόλο διεκδικητικό, για τη δίκαιη κατανομή των βαρών που απαιτεί η ανασυγκρότηση της χώρας και για την προστασία της κοινωνικής συνοχής. Αλλά και ρόλο συμβολής στη μεγάλη προσπάθεια του λαού μας για την έξοδο από την κρίση. Ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές στιγμές, οι ατομικές ή κλαδικές επιδιώξεις θα πρέπει να εναρμονίζονται με το γενικό συμφέρον. Μόνο ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ακατάλυτους, ιστορικούς δεσμούς με τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο κόσμος της εργασίας είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος στην προσπάθεια να σώσουμε την οικονομία και να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας. Η Ελλάδα, οι Έλληνες, μπορούμε να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες, να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και της βιώσιμης ευημερίας για τη χώρα και τους εργαζόμενους. Η άλλη Ελλάδα, είναι εφικτή.