27 Φεβ 2010

Συνέντευξη στον Ρ/Σ «ΝΕΤ 105,8»

Π. ΓΑΒΡΑ: Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη.
                        Καλημέρα σας. Κύριε Ξυνίδη, βεβαίως από το ζήτημα των ημερών και όχι μόνο των ημερών αλλά των μηνών και έχει συνέχεια, το θέμα της οικονομίας και όλη αυτή τη συζήτηση που κάνουμε για  την αντιμετώπισή της, θα ξεκινήσουμε. Υπάρχει ένας πυρετός συσκέψεων υπό τον Πρωθυπουργό, όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες αλλά συνεχώς. Εχθές πήρατε μέρος σε μια σύσκεψη του Διαθεσμικού αν δεν κάνω λάθος. Εκεί, όσο μπορείτε να μας πείτε, άναψε το πράσινο φως για τη λήψη πρόσθετων μέτρων;  Αυτά που συζητάμε όλον αυτό τον καιρό..
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Αυτή η κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την κρίση, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά αφορά το σύνολο των χωρών και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μια κατάσταση η οποία εξελίσσεται καθημερινά. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να προϊδεάσει και να πει τι είναι αυτό το οποίο έχει να κάνει την επόμενη  μέρα. Πραγματικά παρακολουθώ και μου κάνει μεγάλη εντύπωση όλη αυτή την κουβέντα που είχε γίνει, αν τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν πιο πριν, πιο μετά, πόσα μέτρα..  Νομίζω ότι αυτή η κουβέντα δεν έχει κανένα νόημα..

22 Φεβ 2010

Ομιλία στην Ορεστιάδα

Σύντροφε Υπουργέ, συντρόφισσες συναδέλφισσες στη Βουλή, κ. Αντινομάρχη, κ. Έπαρχε, κύριοι Δήμαρχοι, σύντροφε πρώην Υπουργέ, αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι και θέλω να απευθυνθώ ειδικά σε σας, που δώσαμε μαζί μεγάλους κοινούς αγώνες από το 2005 και μετά, στο οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια. Χαίρομαι που σας βλέπω που είστε μαζί, το Γραμματέα τότε της Περιφερειακής Επιτροπής, τον Παναγιώτη Τζαμπάτα, την Εύη, που όταν ήμουν Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Ξάνθη  ήταν Γραμματέας στον Έβρο. Κάποια κορίτσια που ήταν νεολαία και σιγά - σιγά έπαψαν να είναι πλέον νεολαία.

21 Φεβ 2010

Συνέντευξη στο Ρ/Σ "Στο Κόκκινο"

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη.
Κύριε Ξυνίδη καλό μεσημέρι. Έχουμε πάρα πολλά θέματα που θα είχε ενδιαφέρον ν' ακούσουμε τη γνώμη σας. Κατ' αρχήν ενώ έχει πάρει η Κυβέρνηση κάποια μέτρα, οι πιέσεις των αγορών δεν σταματούν, ζητούν νέα, είναι θέμα χρόνου ν' ανακοινωθούν. Το κόμμα κ. Ξυνίδη τι απαντά; Στηρίζει αυτή την πολιτική που έχει βασικό στοιχείο τη δημοσιονομική εξυγίανση;

20 Φεβ 2010

Συνέντευξη στο Ρ/Σ "Αθήνα 9,84"

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής έχουμε τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Ξάνθης, τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη. Γεια σας κ. Ξυνίδη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γεια σας κ. Ξυνίδη.
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Γεια σας, να είστε καλά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρω αν κάνετε ποδαρικό στο σταθμό, εάν σας έχει ξαναφιλοξενήσει ο σταθμός με τη νέα σας ιδιότητα ή είναι η πρώτη φορά που βγαίνετε.
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Όχι έχω φιλοξενηθεί, δεν έχω παράπονο, με τιμάτε.

12 Φεβ 2010

Ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης

Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι, σας ευχαριστώ πολύ και για την πρόσκληση, και για την υποδοχή. Σήμερα, όλοι οι βουλευτές, φεύγοντας από την Αθήνα, πήγαν στα σπίτια τους για το τριήμερο. Εγώ μπορεί να μην πήγα στο σπίτι μου, πήγα όμως στο σπίτι τού κάθε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, που είναι η Κρήτη, που είναι το Ηράκλειο, αυτός ο νομός, που πάντα δίνει στο ΠΑΣΟΚ τις μεγάλες νίκες, που μας οδηγεί κάθε φορά στη νίκη και στο να διώξουμε τη Δεξιά από το κεφάλι μας.

9 Φεβ 2010

Συνέντευξη στον Ρ/Σ Κανάλι 1 του Πειραιά

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημέρα κ. Ξυνίδη.
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Καλημέρα σε εσάς και στους ακροατές σας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλή εβδομάδα.
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Επίσης, σας εύχομαι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολλοί λένε ότι μάλλον κοροϊδέψατε τους πολίτες, άλλα λέγατε προεκλογικά, άλλα φτάσανε σήμερα.
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Νομίζω ότι αυτοί που τα λένε, είναι αυτοί που θα θέλανε πάρα πολύ να διαψευστούν όλες οι προσδοκίες του ελληνικού λαού απ' το ΠΑΣΟΚ. Η κοινή γνώμη, οι πολίτες, νομίζω αντιλαμβάνονται, όπως είπα και προχθές στη Θεσσαλονίκη, ότι δεν είμαστε ψεύτες, απλώς είμαστε υπεύθυνοι.