12 Ιουν 2012

Αν αυτό που λέει το Bloomberg αληθεύει, εμείς γιατί να συνεχίσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα τους;

Στις 2/6/2012 αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του Βloomberg (http://www.bloomberg.com/news/2012-06-02/heineken-moved-excess-cash-from-greece-financieele-dagblad-says.html) από τον Maud van Gaal η είδηση με τίτλο «Heineken Moved Excess Cash From Greece, Financieele Dagblad Says» Το κείμενο της δημοσίευσης αναλυτικά έχει ως εξής: 

«Heineken NV (HEIA) moved excess cash from Greece as a preparation for a possible exit of the country from the euro, Het Financieele Dagblad reported today, citing an unidentified spokesman. Heineken transfers the money from euros into U.S. dollars or pounds when possible, the Dutch newspaper reported. The brewer expects Greece to remain within the euro area and is still investing in the country, the spokesman is cited as saying». 

Τα στοιχεία του δημοσιογράφου και του υπεύθυνου έκδοσης δίνονται παρακάτω: 
To contact the reporter on this story: 
Maud van Gaal in Amsterdam at mvangaal@bloomberg.net. 
To contact the editor responsible for this story: 
Frank Connelly at fconnelly@bloomberg.net. 
Η παραπάνω είδηση αναπαράχθηκε και από άλλες διεθνείς ιστοσελίδες όπως: 
http://tdfconsultants.wordpress.com/2012/06/02/heineken-moved-excess-cash-from-greece-financieele-dagblad-says-bloomberg/ 
http://www.scoop.it/t/parlez-vous-business/p/1884924021/heineken-moved-excess-cash-from-greece-financieele-dagblad-says-bloomberg 

Το Bloomberg είναι μεγάλο και σημαντικό οικονομικό – ενημερωτικό μέσο που διασταυρώνει τις ειδήσεις του. Άλλωστε δεν φαίνεται στο διαδίκτυο να διαψεύστηκε το περιεχόμενο από την εταιρεία στη οποία αναφέρεται. Το τελευταίο διάστημα ευρέως διαδίδεται ότι πολλοί πολυεθνικοί όμιλοι το καθημερινό ταμείο τους το βγάζουν κατευθείαν, υπό μορφή δήθεν δανεισμού, είτε σε μητρικές είτε σε θυγατρικές εταιρείες τους στο εξωτερικό. Εντυπωσιακό είναι βέβαια ότι για πρώτη φορά έχουμε δημόσια παραδοχή της τακτικής αυτής. Ο «δανεισμός» αυτός είναι νομότυπος αλλά ως εικονικός πλήρως παράνομος. Η Ελληνική Πολιτεία έχει τα μέσα να εντοπίσει το ποιες πολυεθνικές και σε ποια έκταση το έκαναν ή το κάνουν καθημερινά. Υπουργείο Οικονομικών, ενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και ΣΔΟΕ, εύκολα θα εντοπίσουν τα στοιχεία. Μέχρι να το κάνουν όμως εμείς θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα τους; Με τη συνδρομή της Πολιτείας μπορούμε να ξέρουμε και τις πολυεθνικές εταιρείες που ακολουθούν αυτή την τακτική. Οι Έλληνες ας χτυπήσουμε αυτούς που χτυπούν, με τόσο προκλητικό και ανήθικο οικονομικά και επιχειρηματικά τρόπο, την Ελλάδα.