9 Νοε 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ ΝΑΙ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΧΙ


Αντιγράφω από το www.capital.gr (αν και στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ δεν βρήκα ανακοίνωση): Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να λάβει αποστάσεις από το σημερινό άρθρο του επικοινωνιακού συμβούλου του Ευ. Βενιζέλου, Γ. Δατσέρη στην εφημερίδα «Έθνος», όπου ο κ. Δατσέρης ασκούσε σφοδρή κριτική στον Ανδρ. Λοβέρδο ενόψει της αποψινής του ομιλίας για την παρουσίαση του βιβλίου του και πολιτικού του μανιφέστου με τίτλο «Νέα Ελληνική Ανόρθωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σημερινό άρθρο-βιβλιοκριτική του Γ. Δατσέρη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ για το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου αποτυπώνει προσωπικές απόψεις του κ. Δατσέρη, προφανώς στο πλαίσιο ανοικτού διαλόγου μεταξύ ενός βουλευτή και ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που συνδέονται μεταξύ τους με φιλία και μακρά κοινή διαδρομή».

Τώρα πλάκα μας κάνετε; άντε και να θεωρήσουμε ότι το άρθρο ήταν βιβλιοκριτική (!!!) η θέση του υπεύθυνου τύπου του ΠΑΣΟΚ στο ΒΗΜΑ FM, ότι «Το ΠΑΣΟΚ ήταν μια φούσκα της Μεταπολίτευσης» τι ήταν; Δεν είμαι από εκείνους που σοκάρονται με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς αλλά κύριε Πρόεδρε είναι ή δεν είναι υπεύθυνος Επικοινωνίας στο ΠΑΣΟΚ; Ακόμη και εάν δεχθούμε ότι “αποτυπώνει προσωπικές απόψεις” με ποιό ψυχολογικό και ηθικό ανάστημα αύριο το πρωί θα επικοινωνήσει τις απόψεις ενός κόμματος-φούσκα το συγκεκριμένο στέλεχος; Εκτός αν το ΠΑΣΟΚ σταμάτησε να είναι φούσκα από την ώρα που ο σ.Δατσέρης ανέλαβε καθήκοντα. Άρα ή θα πρέπει να πει ότι δεν εννοούσε αυτό που είπε ή να παραιτηθεί της κομματικής θέσης του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ. Ή βιβλιοκριτική ή επικοινωνία. Και τα δύο δεν γίνονται.