9 Δεκ 2012

ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ


Λοιπόν το παραδέχομαι. Χθες έκανα λάθος. Δεν είναι συμμέτοχος (και μάλιστα με ερωτηματικό) στο προγκρόμ εναντίον των Παπανδρέου ο Σαμαράς. ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΚΡΟΜ.

Παρατηρήσεις στη συνέντευξή του στην βαυαρική εφημερίδα Munchener Merkur:

1)Όταν ένας πρωθυπουργός δίνει γραπτή συνέντευξη σε μια εφημερίδα, φυσικά και διαλέγει σε ποιές ερωτήσεις θα απαντήσει. Ενίοτε και τις υπαγορεύει. Άρα οι δύο ερωτήσεις της εφημερίδας: α)“Σύμφωνα με ελληνικές εφημερίδες, βρίσκεται και η μητέρα του προκατόχου σας Παπανδρέου στην λίστα Λαγκάρντ διασήμων φοροφυγάδων. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δημιούργησε στην Ευρώπη ένα σοκ;” και (η επόμενη ακριβώς ερώτηση) β)“Ο λαός έχει κουραστεί με Έλληνες πολιτικούς που πλουτίζουν από τα αξιώματά τους, όπως συνέβαινε επί μακρόν” προφανώς ο κ. Σαμαράς επέλεξε να τις απαντήσει, αν όχι και επέβαλε να συμπεριληφθούν στη συνέντευξη.

2)Ας δούμε τώρα τι απαντά:

α)Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν για τρία χρόνια ο κύριος πολιτικός μου αντίπαλος. Αντιπαρατεθήκαμε έντονα στην Βουλή, αλλά ποτέ δεν συμπεριφέρθηκα απέναντί του άδικα. Για αυτό και δεν θα τον κρίνω στην βάση κατηγοριών εναντίον του από εφημερίδες.(δικό μου σχόλιο: πολύ sic όλα αυτά). Όλα ελέγχονται ενδελεχώς. Κανένας δεν στέκεται πάνω από τον νόμο.(δικό μου σχόλιο: άτεγκτος). Αλλά δεν στοχεύω κάτω από τη μέση (δικό μου σχόλιο: και πάλι sic).

β)Κατέθεσα δραματικές αλλαγές της νομοθεσίας σχετικά με την συμπεριφορά των πολιτικών είτε ποινικής είτε άλλης φύσης.(δικό μου σχόλιο: ας μας πει έναν νόμο που πέρασε η δική του κυβέρνηση. Οι μόνοι σκληροί νόμοι για την δίωξη των φοροφυγάδων έχουν γίνει από την διακυβέρνηση Παπανδρέου). Αλλά είμαστε Ευρωπαίοι. Έχουμε νόμους και νομικές διαδικασίες. Δεν θα καταδικάσουμε ανθρώπους μόνο στη βάση κάποιων κατηγοριών. Θα εξετάσουμε τα πράγματα και θα κρίνουμε τον καθένα βάσει στοιχείων. Θα ήταν πολύ εύκολο - και πολύ συμφέρον – για εμένα να κατηγορήσω πρώην αντιπάλους για αυτά ή για εκείνα τα πράγματα. (δικό μου σχόλιο: φεύγει από το γενικό και επανέρχεται στους "πρώην του αντιπάλους" και στην ερώτηση περί μητέρας του προκατόχου του Παπανδρέου). Αλλά θα υπηρετούσε την δικαιοσύνη, αν το έκανα, χωρίς αποδείξεις; (δικό μου σχόλιο: άρα δεν έχει αποδείξεις) Όχι! Θα κατέληγε οποιοσδήποτε Γερμανός πολιτικός σε οποιαδήποτε συμπεράσματα για έναν πολιτικό αντίπαλο όσο οι κατηγορίες δεν έχουν αποδειχθεί; (δικά μου ερωτήματα: άρα υπάρχουν ήδη κατηγορίες, οι οποίες απλώς δεν έχουν αποδειχθεί; από ποιούς κ. πρωθυπουργέ; για ποιά αδικήματα; ποιός κατηγορεί την Μαργαρίτα Παπανδρέου;). Δεν το νομίζω. Θα διαλευκάνουμε την υπόθεση (δικά μου ερωτήματα: ποιός την ελέγχει; με ποιές κατηγορίες; βάσει ποιών ενδείξεων;). Αλλά ως Ευρωπαίοι, ως δημοκρατική χώρα, με κανόνες και νόμους. (τώρα μάλιστα. Δέσαμε. Αν είσασταν ευρωπαίος κ. Σαμαρά θα απαντούσατε αυτό που πραγματικά ομολογείτε και γνωρίζετε: δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, καμία ένδειξη, καμία κατάθεση κανενός που να λέει ότι γνωρίζει ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει φοροδιαφύγει.).

3)Ας πάρουμε τώρα μια γεύση του τι αναπαραγάγουν τα φιλικά του μέσα:
Το newpost: Ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα λέει τα εξής:«Η ελληνική δικαιοσύνη θα διαλευκάνει πλήρως τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή μελών της οικογένειας Παπανδρέου». Τούτο ευθέως σημαίνει ότι: αφού η ερώτηση αφορούσε την “μητέρα του προκατόχου σας Παπανδρέου” και η απάντηση Σαμαρά κατά το newpost είναι: “Η ελληνική δικαιοσύνη θα διαλευκάνει πλήρως τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή μελών της οικογένειας Παπανδρέου” σημαίνει ότι υπάρχει έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης όσον αφορά αδίκημα φοροδιαφυγής της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει από πουθενά. Ή μήπως γνωρίζει κάτι το φιλικό προς το κ.Σαμαρά newpost του κ. Σκυλάκου το οποίο δεν το ξέρει ούτε ο εκ των πραγμάτων (και όχι εκ πρωτοκόλλου) πρώτος τη τάξει και αρμόδιος υπουργός των Οικονομικών κ. Στουρνάρας που δηλώνει στις 7-12-2012 στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real fm: «Όχι, όχι, δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχει ένα τέτοιο όνομα μέσα, αλλά θα ήθελα όμως, έτσι μια καθαρά κοινωνική παρατήρηση να κάνω, ότι ως κοινωνία πολύ εύκολα κρεμάμε ανθρώπους στα μανταλάκια και αυτό πιστεύω δεν είναι σωστό, κατά την άποψή μου».


4)ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ:
Τι έχουμε όμως μέχρι σήμερα ως “στοιχεία” κατά της Μαργαρίτας Παπανδρέου ; Τα θολά “μου είπαν”, “μου ξείπαν” του κ. Στασινόπουλου που τα διαψεύδουν αυτοί που υποτίθεται ότι τα είπαν;

Πως μπορεί να παραμένει στη θέση του ο κ. Στασινόπουλος όταν τον διαψεύδουν με δημόσιες δηλώσεις τους οι υφιστάμενοί του (κ.Λέκκας) αλλά κυρίως ο προϊστάμενός του υπουργός κ. Στουρνάρας; Κι αν υποθέσουμε ότι έχει χαθεί πλήρως η πολιτική ευθιξία στις μέρες μας, ο κ. Σαμαράς τόσο ισχυρούς δεσμούς έχει με τον συντοπίτη του που δεν του ζητά την παραίτησή του; ώστε να δείχνει την διάθεσή του να τον καλύψει ακόμη και με διεθνείς συνεντεύξεις του; την ίδια ώρα που ο Economist είναι καταπέλτης; (Τιτλος: Αμφιβολίες για την επαγγελματική ικανότητα (επάρκεια) του ΣΔΟΕ. Την επάρκεια αλλά και την επαγγελματική ικανότητα της ηγεσίας του ΣΔΟΕ αμφισβητεί το περιοδικό Economist στο τελευταίο του τεύχος με αφορμή τις διαρροές για υποτιθέμενη συμμετοχή της Μαργαρίτας Παπανδρέου στην λίστα Λαγκάρντ. Η ίδια η 89χρονη Μαργαρίτα Παπανδρέου-γραφει το περιδικό- που ζει σεμνά στην επαρχία κάπου κοντά στην Κόρινθο, αλλά και ο γιος της ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου διέψευσαν άμεσα τις κατηγορίες. Η κ. Παπανδρέου απείλησε ότι θα προσφύγει και στην δικαιοσύνη κατά των δύο εφημερίδων που δημοσίευσαν τους ισχυρισμούς ενός υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΔΟΕ του κ. Λέκκα. Βέβαια οι Παπανδρέου ένοιωσαν να δικαιώνονται όταν ο ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας Sabby Mioni προέβη αμεσα σε μιά δημόσια δήλωση σύμφωνα με την οποία, ανέφερε κατ'αρχήν ότι δεν έχει ποτέ συναντηθεί, ούτε και γνωρίζει κάποιο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου. Ταυτόχρονα ανέφερε, ότι ο ίδιος ήταν ο διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων για λογαριασμό της Eurobank, και ότι το συγκεκριμένο Fund των 550 εκ. ήταν επίσημα καταχωρημένο στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας. Σύμφωνα με έναν απο τους συναδέλφους του κ Mioni - συνεχίζει ο Economist- η κ Μαρία Παντέλη ήταν μια έμπιστη υπάλληλος του, εξουσιοδοτημένη να υπογράφει όλες τις συναλλαγές εξ ονόματος του. Αρχικά, και ενώ η έρευνα είχε στραφεί κατά της κ. Παντέλη η υπόθεση άλλαξε τροπή, όταν το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ o κ Λέκκας, δήλωσε στους ανακριτές ότι ο λογαριασμός ανήκε στην 89χρονη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου. Την επομένη όμως, και με δημόσια δήλωσή του ο κ Λέκκας διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε ακούσει, ή ότι είχε αναφέρει ότι ηπήρχε η οποιαδήποτε διασύνδεση του λογαριασμού της κ. Παντέλη με την κ. Μ. Παπανδρέου. Το δυσάρεστο αυτό περιστατικό -καταλήγει το περιοδικό- εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την επαγγελματική επάρκεια και ικανότητα της ηγεσίας του ΣΔΟΕ. http://www.economist.com/news/ europe/21567962-not-single-prominent-tax-evader-has-yet-been-convicted-doubts-over-competence). Αλλά βλέπεται σιγά το περιοδικό που κάνει το ρεπορτάζ....ποιός Economist μπροστά στο ΘΕΜΑ του Θέμου και το ΒΗΜΑ του Ψυχάρη;

5)ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είπαμε και χθες: Η εμπάθειά του κ. Σαμαρά στην δημοκρατική παράταξη λόγω των ακροδεξιών-εθνικιστικών του καταβολών και θέσεων, που η χώρα τις πλήρωσε σκληρά στο παρελθόν με την έμπνευση Μητσοτάκη να τον ορίσει υπουργό Εξωτερικών, επικεντρώνεται στην ηθική και πολιτική εξαφάνιση μιας οικογένειας – σύμβολο για τη δημοκρατική παράταξη.

6)ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Με ρώτησαν δυό φίλοι γιατί τα γράφω όλα αυτά και φαίνομαι εργολαβικός υπερασπιστής των Παπανδρέου και ότι μπορεί να με κατηγορήσουν ότι έχω λόγους για να κάνω κάτι τέτοιο. Η απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. Σήμερα ο Παπανδρέου να πληρώνει ως απαξίωσή του σε κάθε διάσταση, το ότι δεν δέχθηκε να συναλλαχθεί με τους πετρελαιάδες και τους μεγαλοκατασκευαστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και καταρρακώνουν την εικόνα και πάνω από όλα την πίστη και την προσήλωσή μας ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ. Έχει τα μικρά και μεγάλα λάθη του αλλά την ώρα που ο Καραμανλής έκανε μπάνια στη Ραφήνα και μας ερχόταν ηλιοκαμένος και χαρούμενος στη Βουλή αυτός έβγαζε έρπητες και κύστες στο πρόσωπο. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ. Το αν προσφέραμε στην πατρίδα το 2009-2011 θα το κρίνει η ιστορία.