29 Μαρ 2014

ΠΟΙΟΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Πολύ συζήτηση τελευταία για το αν ο Παπανδρέου απέτρεψε τη συμμετοχή των «παπανδρεϊκών» στο ευρω-ψηφοδέλτιο της Ελιάς. Μάλιστα κάποιοι αρθρογράφοι, ευτυχώς παντελώς άγνωστοι ή με ψευδώνυμο, ανακάλυψαν ότι είχα και συμμετοχή στην υποτιθέμενη αποτροπή, αφού, όπως αναφέρουν, «είμαι στα κάγκελα». Στη γελοιότητα που προσπαθεί να προβοκάρει και να δημιουργήσει θέματα, δεν είμαι χαζός να αναφερθώ. Κάνω όμως κάποιες σκέψεις επί της ουσίας.
Η απερχόμενη ευρω-ομάδα του ΠΑΣΟΚ (Μαριλένα Κοππά ως επικεφαλής, Άννυ Ποδηματά, Συλβάνα Ράπτη, Χρυσούλα Σαάτσογλου-Παλιαδέλη, Σπύρος Δανέλης, Γιώργος Σταυρακάκης, Δημήτρης Δρούτσας, Κρίτων Αρσένης) είναι η πλέον πετυχημένη και δραστήρια για τη χώρα ever. Διακρίθηκε στις Βρυξέλλες, έδωσε μάχες, πήρε επάξια θέσεις διακριτές στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, υπεράσπισε τα εθνικά θέματα, έδωσε μάχες μέχρις εσχάτων για την προάσπιση της εικόνας της χώρας όταν αυτή καταβαραθρωνόταν διεθνώς και φυσικά, όπως είχαν καθήκον, έγιναν αποδέκτες της απαξίας προτάσσοντας την Ελλάδα, όταν θα μπορούσαν να κρυφτούν πίσω από τον κοσμοπολιτισμό που δίνει η θέση του ευρωβουλευτή. Αυτούς τους ευρωβουλευτές η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τους απαξίωσε, τους διέλυσε, τους ταπείνωσε και εν τέλει τους έδιωξε από το ΠΑΣΟΚ, αν όχι όλους τυπικά, σίγουρα ηθικά. Γιατί; Γιατί δήθεν ήταν προσωπικές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου. Κάποιοι μπορεί και να ήταν. Χρησιμοποιείται ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ο Κρίτων Αρσένης. Ο οποίος Κρίτων Αρσένης και μόνο το ότι πέτυχε στο Ευρωκοινοβούλιο το μπλοκάρισμα της παγκόσμιας καρτελοποίησης των σπόρων και άρα του πλήρους ελέγχου της παραγωγής τροφίμων στον κόσμο, απέδειξε, με τον πλέον ηχηρό τρόπο, ότι μπορεί να είναι εκεί για τα δελφίνια και τις φάλαινες, αλλά είναι ο πλέον σκληρός και αποτελεσματικός υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης χάριν των πολιτών και όχι χάριν των κολοσσών του καπιταλισμού.
          Και σήμερα; Τι λένε τα παπαγαλάκια του κατεστημένου; Ο Παπανδρέου δεν συνεισφέρει στο ευρω-ψηφοδέλτιο με ανθρώπους της επιρροής του. Μα παρέδωσε στον Βενιζέλο οκτώ τέτοιους. Η διαχείριση του ΒΒ τους αφάνισε, όπως αφάνισε και όλο το ζωτικό πολιτικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ μετατρέποντάς το από μεγάλη δημοκρατική παράταξη σε ένα προσωποπαγές κομματίδιο της μεταπολεμικής περιόδου, χάριν των προσωπικών φιλοδοξιών του αρχηγού.
          Και εν τέλει πως τα παπαγαλάκια του κατεστημένου απαιτούν από τον Παπανδρέου να πείσει οποιοδήποτε πολιτικό στέλεχος να συμμετάσχει σε μια μηχανιστική προσπάθεια συγκρότησης ευρύτερης παράταξης (ο φίλος μου ο Λευτέρης Κατσικαρέλης μόνο τέτοιο μοντέλο ξέρει να οικοδομεί) μιας Ελιάς που δεν υπήρξε ποτέ; Γιατί μη μου πείτε ότι η Ελιά φτιάχτηκε για να γίνει το come back του Ανδρέα Λοβέρδου και του Ηλία Μόσιαλου ούτε για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Παντελής Καψής. Και εν τέλει ο ίδιος ο Βαγγέλης Βενιζέλος ποιους έπεισε να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο; Μέχρι και ο Οδυσσέας του είπε όχι.

          Κάνουν καλό στον Παπανδρέου όλα αυτά τα δήθεν του κατεστημένου. Πρώτον τον πεισμώνουν. Δεύτερον με τις συνεχείς τους επιθέσεις έχουν πείσει και τον πλέον αντιτιθέμενό του ότι το κατεστημένο τον τρέμει.